Terenska vježba civilne zaštite - Đakovo 2017.

Terenska vježba civilne zaštite - Đakovo 2017.

 

Datuma 04.11.2017. u periodu od 10-14 sati održana je pokazno-terenska vježba civilne zaštite „Đakovo 2017.“, u kojoj je sudjelovao tim hitne medicinske pomoći iz Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije u slijedećem sastavu: liječnica Tanja Štulić, dr.med., medicinski tehničar Ivan Vilović, univ. bacc. med. techn. i vozač Goran Novoselac.

Ova vježba je održana u gradu Đakovu sa scenarijem teške prometne nesreće u kojoj je kamion-cisterna s opasnim tvarima zbog skliske ceste proklizao na suprotnu stranu kolnika gdje se sudario s autobusom prepunim učenika koji su krenuli na ekskurziju. Velik je broj ozlijeđenih, hitno je potrebna pomoć!

Scenarij vježbe održan je na parkiralištu bivšeg trgovačkog centra na ulazu u Đakovu od strane Osijek. Ova pokazno-terenska vježba ukazuje na dobru koordiniranost službi koje reagiraju u velikim katastrofama i iznenadnim situacijama, a to su Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, vatrogasci, policajci, Gradsko društvo Crvenog križa Đakovo i Stožer civilne zaštite Grada Đakova, sa ukupno 70-ak sudionika te vježbe.

Organizatori vježbe su grad Đakovo, Stožer civilne zaštite Grada Đakova te Područni ured za zaštitu i spašavanje Osijek.

Sljedeće fotografije svjedoče o navedenoj vježbi „Đakovo 2017.“na kojima se vidi kako naš tim hitne medicinske pomoći Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije stručno i profesionalno zbrinjava unesrećenike.

 

Kontakti

Osijek

Josipa Huttlera 2

Tel  +385 31 531 301

Fax +385 31 531 302

Email hitna.pomoc@zzhm-obz.hr